Nieuw nieuws, oud nieuws

Nieuws maken en verspreiden, een belangrijk onderdeel van het marketing & communicatie werk en een mooi middel om je website up-to-date en interessant te houden. Hier vind je al het ludieke nieuws. Veel nieuwsplezier!

Hannah Hoekstra in nieuwe voorstelling Bureau Vergezicht

13 - 09 - 2024

De makers van het bekroonde De zaak Shell komen dit najaar met de nieuwe voorstelling Beste Mensen. De voorstelling, onder regie van Erik Whien, gaat op 15 november in première in Frascati, Amsterdam. Daarna volgt een tournee door het hele land.

Persbericht

Hannah Hoekstra in theatersolo over de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar

De makers van het bekroonde De zaak Shell komen dit najaar met de nieuwe voorstelling Beste Mensen. Theatermaker en schrijver Anoek Nuyens onderzocht klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar. Het resultaat is een monoloog over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek. Beste Mensen wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019) en geregisseerd door Erik Whien (o.a. Verdriet is het ding met veren en A Case for the Existence of God). De voorstelling van Bureau Vergezicht en Theater Rotterdam gaat op 15 november in première in Frascati, Amsterdam. Daarna volgt een tournee door het hele land.

Over Beste Mensen
Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De één probeert te verbinden, de ander te ontwrichten of juist twijfel te zaaien: klimaatspeeches. Al bijna een halve eeuw worden ze op allerlei podia uitgesproken door wereldleiders, wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering. Ooit gekenmerkt door optimisme, toen zowel linkse en rechtse politici als Margaret Thatcher en Richard Nixon opriepen om dit ‘nieuwe grote probleem’ aan te pakken. Nu, vijftig jaar later, heeft optimisme plaatsgemaakt voor wanhoop en gaan overal ter wereld klimaatactivisten de straat op. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?

Draaien we echt al vijftig jaar in dezelfde rondjes als het gaat om klimaat? Dat wilde ik weten en daarom heb ik Beste Mensen geschreven. Het heeft me zowel hoopvolle als confronterende inzichten opgeleverd.”, Anoek Nuyens

Praktische info
Try-outs 12 t/m 14 november, première 15 november 2024 Frascati, Amsterdam.
Aansluitend op tournee t/m 25 januari 2025.

Bureau Vergezicht
Bureau Vergezicht is het nieuwe theatergezelschap van Anoek Nuyens, Erik Whien en Rebekka de Wit. Samen maken zij onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken én handelen ver voorbij de theaterzaal. Van 2025-2028 wordt Bureau Vergezicht structureel gesubsidieerd door het Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de kunsten.

Meer informatie: www.bureauvergezicht.nl

Credits
Idee & tekst: Anoek Nuyens Regie: Erik Whien Spel: Hannah Hoekstra Dramaturgie: Goya van den Berg Tekstbijdragen: Rebekka de Wit Scenografie: Marloes en Wikke Lichtontwerp: Julian Maiwald Kostuum: Rebekka Wörmann Muziek: Marijn Brussaard Stage research: Sam Schwarz Een productie van: Bureau Vergezicht & Theater Rotterdam Met dank aan: Frascati Mede mogelijk gemaakt door: Vriendenloterij Fonds, VSBfonds, Fonds21, AFK

EINDE PERBSERICHT
Naar de presskit

Voor meer informatie kun je terecht bij Dieke van der Spek via dieke@bureauvergezicht.nl